Alina Roman

You Are Viewing

A Blog Post

8 calități neașteptate date de o copilărie nefericită

Copilăria este adesea zugrăvită ca o perioadă idilică din viață, plină de inocență și libertate în sânul unei familii iubitoare, care ne lasă amintiri frumoase, de-a lungul vremii. Din nefericire, pentru mulți dintre noi, copilăria înseamnă situații extrem de tensionate, de la o vârstă foarte fragedă.

Nimeni nu își amintește cu plăcere despre divorțul părinților, mutări frecvente, abuz, sau boală îndelungată, pentru că toate acestea au distrus ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai fericită și lipsită de griji perioadă din viață. Pentru că nu mai putem schimba trecutul, e bine să înțelegem că putem reuși să ne depășim traumele copilăriei, devenind adulți plini de încredere în noi și împliniți.

Din vreme ce copilăria are un rol hotărâtor în formarea viitorului adult, poate fi dificil să înțelegem cum o copilărie nefericită ne poate fi benefică. În timp ce este important să îi protejăm pe copii de greutăți, este de asemenea important să recunoaștem puterea spiritului uman de a transforma adversitățile în lecții valoroase de viață.

Deși este imposibil să ne imaginăm toate efectele produse de o copilărie nefericită în viața noastră, dacă reușim să ne eliberăm de suferință, conștientizăm că am dobândit niște calități neașteptate.

SAD-CHILD-facebook

Ai avut o copilărie nefericită sau presărată cu greutăți? Dacă răspunsul este DA, iată ce calități minunate ți-a dăruit:

1. Recunoștință pentru momentul prezent

Mulți oameni trec prin viață, alergând fără rezultat după următoarea mare realizare, din credința falsă că acea realizare le va aduce fericirea. Cu toate acestea, tu ai învățat mult timp în urmă că lucrurile simple sunt cele care te fac fericit. Doar faptul că știi că nu mai ești nevoit să trăiești într-un trecut dureros, îți oferă o recunoștință profundă pentru prezent.

2. Curaj în momente dificile

Copiii care au fost nevoiți să treacă prin situații pe care nu le-au putut controla, au învățat să se adapteze în orice situație. Fie că a trebuit să te ferești adesea de situații tensionate, sau să te lupți cu sărăcia, ai învățat cum să faci ceea ce poți mai bine, indiferent de ce se întâmplă la un anumit moment. Acum, în momentele când adversitatea lovește, te ferești rapid și faci un plan pentru a îmbunătăți situația.

3. Determinare pentru a fi un părinte bun

Din nefericire, lipsa capacității de a fii un bun părinte este unul dintre principalele cauze ale unei copilării nefericite. Poate că părinții tăi nu ți-au acordat atenție sau s-au luptat cu o dependență. Indiferent de defectele părinților tăi, tu te-ai hotărât să nu repeți greșelile lor. De fapt, această determinare te-a făcut să citești cărți, să faci terapie și să ceri ajutorul celorlalți atunci când nu te poți descurca, pentru că sănătatea emoțională a copiilor tăi este una dintre cele mai importante preocupări ale tale.

Mother-and-young-child-looking-at-book

4. Abilitatea instinctuală de a evalua o situație

Poți evalua rapid o persoană nouă din cercul tău social și poți înțelege ușor semnele unei schimbări de la locul de muncă. Prietenii tăi comentează adesea ușurința ta de a simți când sunt supărați și ușurința ta de a le da cel mai potrivit sfat, atunci când ți-l cer. Aceste lucruri vin din ușurința ta de a-ți păzi spatele, de la o vârstă foarte fragedă. Instinctul tău natural a fost ascuțit la maxim până la vârsta când ai devenit adult.

 5. Iertarea față de sine și a celorlalți

Toată lumea are defecte, ai învățat asta de la o vârstă foarte fragedă. Totuși ai învățat și să apreciezi ce au ceilalți mai bun.  Deși există o delimitare foarte fină între a-i lăsa pe ceilalți să te rănească din nou și din nou și a-i ierta, tu tinzi să faci ușor diferența. Învățând să-ți acepți greșelile și să le accepți greșelile celorlalți, mergând mai departe, te fac un membru apreciat al familiei și al cercului tău de cunoscuți.

 6. Accent pe calitatea comunicării

Indiferent că a trebuit să faci față la acțiuni de intimidare și răutăți, sau la părinți care te-au abuzat fizic sau emoțional, ai învățat repede că modul în care spui lucrurile face o mare diferență în felul în care ceilalți îți răspund. Atunci când îi vedeai pe părinți certându-se, clocotind în interior, fiind prea speriat să te adresezi unei figuri autoritare, ai decis la un moment dat să devii un bun comunicator. Negocierea și medierea sunt unele dintre cele mai cunoscute calități ale tale, care te ajută în toate situațiile din viața ta.

 

Memberikan-rasa-nyaman

7. Concentrare și creativitate pronunțate

În perioada copilăriei tale nefericite, ai căutat adesea căi de a scăpa care s-au transformat în talente uimitoare. Adulții care au avut copilării dificile tind să fie creativi și capabili să se concentreze intens la un proiect. Orele lungi de practică a sportului preferat sau de perfecționare a tehnicii de a cânta la chitară, te-au ajutat atunci să stai departe de o situație tensionată, și te-au format ca azi să te concentrezi ușor pe ceea ai de făcut și să fii perseverent în a te perfecționa acolo unde simți că îți dorești.

8. Compasiune pentru alții

Îți aduci aminte de provocările pe care le-ai avut în copilărie și ai face orice să te asiguri că ceea ce ți s-a întâmplat nu se va întâmpla și altora. Pentru acest motiv, copilăriile nefericite tind să formeze o dorință crescută de a-i ajuta pe ceilalți. Voluntariatul, coordonarea unor proiecte de caritate sau alegerea de a ajuta pe cineva care suferă sunt lucruri absolut normale pentru o persoană care a depășit o traumă din copilărie.

Alegând să îți folosești calitățile pentru a face această lume mai bună, în loc să te concentrezi pe trauma prin care ai trecut, devii capabil să schimbi un trecut dureros într-o oportunitate extraordinară de a clădi un viitor mai bun pentru tine și cei din jurul tău.

Alege să fii puternic!

Sursa: http://personalitybuzz.com

Dacă  dorești să te însoțesc în călătoria către tine însăți, îți poți face acum o programare la ședințele de vindecare emoțională.  

Ce se întâmplă în cadrul acestor ședințe:

Primele trei ședințe includ profilul tău numerologic (bazat pe data nașterii tale și pe numele tău), care îți dezvăluie cine ești din punct de vedere vibrațional.  Acest profil îl poți primi integral în format tipărit la prima ședință, dacă optezi să plătești în avans pentru primele trei ședințe, sau în trei părți, câte una după fiecare dintre primele trei ședințe de lucru, dacă optezi să plătești la fiecare ședință.

În decursul primelor ședințelor de lucru, facem împreună o evaluare a ceea ce ar fi de vindecat din punct de vedere emoțional (primele două ședințe), eliberez emoții nerezolvate captive din corpul tău energetic (a treia sedință) și practicăm împreună metoda de eliberare emoțională (începând cu ședința a patra), pentru ca să o poți folosi singură, atât pentru tine cât și pentru cei dragi ție.

Obiectivul meu este să te ajut să îți conștientizezi darurile și talentele tale naturale, să elimini blocajele din mintea subconștientă care te opresc să le manifești, să conștientizezi puterea vibrațională a cuvintelor, emoțiilor, gândurilor, sunetelor și aromelor și să înveți să le folosești spre binele tău cel mai înalt, pentru a deveni independentă energetic și pentru a-ți manifesta puterea interioară, în modul tău unic și minunat.

După fiecare ședință de lucru, îți ofer resurse scrise, audio și video, care să te susțină în căutările și alegerile tale. Toate aceste resurse ți le ofer prin e-mail, astfel încât să le poți accesa și folosi oricând le vei considera utile.

Durata ședințelor

Ședințele durează o oră și jumătate, mai puțin prima ședință, care durează 2 ore.

Prețul ședințelor

Prețul pentru o ședință de vindecare emoțională de o oră și jumătate este de 189 de lei.

Completează acum acest formular de Solicitare sesiuni vindecare emoțională, iar eu te voi contacta pentru stabilirea primei întâlniri. Dacă nu locuiești în București, sau preferi ședințe online, din confortul casei tale, ne putem vedea online, la o oră convenabilă pentru tine. Ai nevoie doar de o conexiune la internet și o încăpere în care să nu te deranjeze nimeni.

 

 

 

Leave a Reply