Alina Roman

You Are Viewing

A Blog Post

Depășește-ți îndoiala de sine și dictatele de genul “trebuie să”

În minunata sa carte, Darurile Imperfecțiunii, Brene Brown spune că toţi oamenii au daruri şi talente și că ori de câte ori ne cultivăm aceste înzestrări şi le împărtăşim cu restul lumii, noi dăm sens şi semnificaţie vieţii noastre.

Nemanifestarea darurilor noastre conduce la o mare apăsare. Nefolosirea darurilor cu care am venit înzestraţi aduce cu sinte un preţ ridicat în privința bunăstării noastre fizice şi emoţionale. Atunci când nu ne folosim talentele pentru a cultiva o activitate semnificativă pentru noi, intrăm într-o stare conflictuală. Ne simţim deconectaţi şi apăsaţi de un sentiment de gol interior, de frustrare, resentiment, ruşine, dezamăgire, teamă şi chiar durere sufletească.

Majoritatea oamenilor care caută conexiuni spirituale îşi petrec prea mult timp privind cerul şi întrebându-se de ce locuieşte Dumnezeu atât de departe de ei. Adevărul este că Dumnezeu trăieşte în interiorul nostru, nu deasupra noastră. Împărtăşirea darurilor şi talentelor cu care am venit înzestraţi cu restul lumii este cea mai puternică sursă de conectare cu Dumnezeu.

istock_000012397683_medium-594x350

Demonii din interiorul minţii noastre subconștiente (convingerile noastre limitative) se pot împotrivi cu înverşunare cultivării activităţilor care au semnificaţie pentru noi și ne împiedică să trăim conform potențialului nostru. Ei încep de regulă prin a pune la îndoială darurile şi talentele noastre:

  • „Or avea toţi oamenii daruri speciale… dar tu nu ai. Altfel nu s-ar putea explica de ce nu le-ai găsit încă”.
  • „Da, te pricepi de minune să faci acest lucru, dar în acest caz nu putem vorbi de un dar. Nu este o activitate suficient de măreaţă sau de importantă pentru a vorbi de un talent autentic”.

Îndoiala de sine subminează procesul de identificare a darurilor personale şi de împărtăşire a lor cu lumea exterioară.  Aşa cum cultivarea şi împărtăşirea talentelor noastre echivalează cu onorarea spiritului nostru şi conectarea cu Dumnezeu, îndoiala de sine echivalează cu subminarea credinţei noastre de către temeri.

Demonii interiori inventează mii de dictate de exemplu: „trebuie să faci cutare lucru” pentru a te integra, pentru a deveni „perfect”, pentru a le face pe plac celorlalţi şi pentru a-ţi dovedi ţie însuţi/ însăți propria valoare:

  • „Trebuie să ai grijă să produci bani, nu să dai sens vieţii tale”.
  • „Trebuie să te maturizezi. Ceilalţi oameni contează pe tine”.
  • „Trebuie să îţi deteşti munca. Aceasta este însăşi definiţia muncii”.
  • „Trebuie să alegi între ceea ce îţi place să faci şi ceea ce îţi poate susţine familia”.

7650073-11824450

Pentru a depăşi îndoiala de sine şi dictatele de genul „trebuie să faci cutare lucru”, e important să conștientizezi și să îți asumi aceste mesaje. Să conștientizezi de ce anume te temi? Ce include lista ta de lucruri pe care „trebuie să le faci”? Cine spune că ar trebui să faci aşa ceva? De ce?

Fă-ți timp și identifică-ți demonii interiori. Conștientizează-i. Apoi răspunde cu onestitate și curaj la întrebările: Cine spune că nu sunt suficient de bun, că darurile și talentele mele nu sunt semnificative și de ce? 

Apoi fă-și timp și identifică-ți darurile și talentele și conștientizează-le.

 

Dacă  dorești să te însoțesc în călătoria către vindecarea ta emoțională și eliberarea de convingerile limitative, îți poți face acum o programare la ședințele de consiliere individuală.  

Aceste ședințe încep cu un profil numerologic complex (pe care îl vei primi în scris și în baza căruia vom începe să lucrăm) și continuă cu metode simple de evaluare a convingerilor limitative, a rănilor emoționale, a cauzelor subtile a anumitor dezechilibre emoționale și fizice, apoi cu explicarea și aplicarea unor  metode de lucru cu mintea subconștientă pentru eliberarea convingerilor limitative și a energiei emoționale acumulate în tine,  pentru a ajunge la starea de bine pe care ți-o dorești.

Completează acum acest formular de Solicitare sesiuni consiliere individuală, iar eu te voi contacta pentru stabilirea primei întâlniri. Dacă nu locuiești în București, sau preferi ședințe online, din confortul casei tale, ne putem vedea online, la o oră convenabilă pentru tine. Ai nevoie doar de o conexiune la internet și o încăpere în care să nu te deranjeze nimeni.

 

 

Leave a Reply